Kunstsilo, Kristiansand

 

Størrelse: 11 790 m² BRA

Adresse: Kristiansand

Status: Åpen konkurranse, 2016. Innkjøp

 

Konkurranseprosjekt for nytt museum i Kristiansand i samarbeid med Sparch Architects. Siloen transformeres til to nye museer som deler en felles lobby og atrium i tillegg til lager fasiliteter.

Konseptet for planen er: Aktiver, generer, integrer!

Aktivere området langs kaia i Kristiansand og plasserer det på kartet. Åpner porten som forbinder kulturplassen med vannkanten. Tilrettelegge for åpne funksjoner (kafe, etc.) som genererer publikums tilstrømning til området. Gjøre bruk av lageret til temporært utstillingsområde

Generere museums komplekset. Åpne opp atriet. Bygge den vertikale utvidelsen mot øst og utvide tårnet.

Integrere museet med sin nye identitet i bystrukturen. Etablere transverskranen. Etablere overlysene.

Konkurranseforslaget ble belønnet med innkjøp.

Category

ark, Øvrig