BRYN KIRKE

Bryn kirke ville ha hjelp til bedre utforming av kirkerommet for flerbruk. De ønsket et rom som fungerer like godt til høytid som til kirkekaffe, samtidig skulle det tilrettelegges bedre for besøk av barn.
Utfordringen var å tilføye noe nytt, samtidig som det glir inn med de karakteristiske trekkene som har fulgt med kirken siden den ble oppført i 1861.
Ved hjelp av enkle grep har kirkerommet blitt mer anvendelig, fleksibelt, funksjonelt og inviterende for både voksne og barn.
Det resulterte i spesialdesign av smarte plassbygde oppbevaringsenheter på bakveggene, for oppbevaring av bla. sammenleggbare bord og annet utstyr til kirkekaffen, aktiviteter til barna og rekvisita til de forskjellige religiøse høytidene .
Det er også designet og laget et foldbart «lekehus» med dempende akustisk effekt, som barna kan sitte å tegne i. Men «lekehuset» kan også benyttes til kirkekaffen, et møte i menigheten eller samtaler med kirkegjengere.

I tillegg ønsket Bryn menighet å renovere sakristiene, disse har nå fått et verdig løft med, også med plassbygde løsninger.

 

Tiltakshaver: Bryn kirke og Kirkelig fellesråd i Bærum

Adresse: Kirkegårdsveien 7

Størrelse: 120 m²

Ferdig: 2020

 

Fotograf: Finn Ståle Felberg

Category

int. ark., Kulturbygg