ULLERUDÅSEN PANORAMA

 

Tiltakshaver: Balder Constructions AS
Adresse: Ullerudåsen 2
Størrelse: BRA bolig 3 370m2/kjeller 1 550m2
Status: Ferdigstilt

Etter at denne fine tomten «på toppen av Drøbak» skiftet eier, var vi så heldige å få oppgaven med å videreutvikle det som skal bli Ullerudåsen Panorama. Tomten er regulert til 7 boligvolumer. Volumer med varierende høyder og lengder fordelt rundt et større sentralt gatetun og mindre uteoppholdsarealer mellom husene.

Vår oppgave var å konkretisere og formgi tankene fra reguleringen til konkrete bygg, dele dem inn i leiligheter og planløse en rekke leilighetsvarianter. Resultatet ble et variert tilbud, store og små, og over ett eller to plan. Boligene har den kvalitet at de er i hovedsak vestvendt, og de fleste leiligheter har både utsikt over fjorden og kveldsol i vest. Leilighetene over to plan har spennende tredimensjonale rom, med skrå himlinger og galleriløsninger, både lave og høye oppholdssoner og godt lysinnslipp.

Det har vært et poeng å skape et hyggelig og moderne trehusmiljø. Området har fått en egen identitet og helhetlig fargepalett, men likevel variert og med individuelle trekk for hvert enkelt hus. Ingen av byggene er like, men det er likevel ingen tvil om at de hører sammen.

Category

ark, Bolig proff