Solkilen Terrasse

 

Tiltakshaver: Solkilen AS
Adresse:
Solkilen 3-7, Tønsberg
Størrelse:
3.000 m² bilforretning for Gjermundsen Auto AS, 30 leiligheter, 2.600 m² bolig BRA
Status:
Ferdigstilt 2020
Fotograf:
Finn Ståle Felberg

 

Prosjektet er utviklet av grunneier Gjermundsen Auto som har drevet bilforretning i Solkilen siden 1936. De hadde behov for nye lokaler og ønsket seg et kombinasjonsbygg.

Intensjonen var å skape et godt samspill mellom boligbyggene og volumet av bilforretningen under, samtidig som boligene skulle få en egen tydelig identitet.

En spennende tomt, liggende tett inn mot Presterødåsen med en fjellvegg som stiger kraftig opp mot toppen av åsen. Samtidig vestvendt og luftig, med utsikt mot Slottsfjell og sjøutsikt fra de øverste etasjene.

Bilforretning ligger godt inn i terrenget mor nord og øst, slik at bare vest- og sørfasadene er synlige. Forretning består hovedsakelig av to elementer: salgsareal med glassfasade som går over to etasjer og verksted/lager definert med mørke fasadeplater og vinduer. En lang, hvit stripe med varierende bredde går rundt forretningen. Denne stripen adskiller bilforretning fra boliger og definerer forretningen visuelt. Her er det også god mulighet til å plassere skilting uten at dette kommer i konflikt med boligene over.

Over forretningen er en romslig takhage med lekeplass og sittegrupper for boligene. Adkomsten til leilighetene er fra dette taket, eller gå tørrskodd fra parkeringsetasje som ligger i bakkant av kontorene i forretningens 2. etasje.

Boligene vender «ryggen» inn mot den bratte fjellveggen med relativt lukkede fasader mot nord og øst, mens de åpnes opp mot syd og vest mot sol og utsikt. 30 leiligheter med varierende størrelse fra 43 m2 til 105 m2. Alle med flotte, vestvendte terrasser.

Category

ark, Bolig proff, Forretning