HØVIK MENIGHETSHUS

Gjennom tett samarbeid med Kirkelig Fellesråd i Bærum har vi rehabilitert og videreutviklet de eksisterende kontorlokalene i Høvik menighetshus. Fokus lå på å skape gode, funksjonelle arbeidsplasser, tilpasset moderne arbeidsmetoder for 7 ansatte. De nye arbeidsplassene består i en kombinasjon av cellekontorer og åpent kontorlandskap, med tilhørende støttearealer og ny møblering.

Teglbygget med særpreget takkonstruksjon og materialbruk, ble opprinnelig tegnet av Thomas Willoch og sto ferdig i 1977. Ved å åpne opp himlingen enkelte steder og bygge opp en farge- og materialpalett basert på opprinnelig bygningsmasse, har vi brukt moderniseringsprosessen til å fremheve den opprinnelige arkitekturen. Originale elementer som stoler, dører og håndtak, har blitt pusset til liv igjen og gjenbrukt. Dette sikret et helhetlig estetisk uttrykk i lokalene på en bærekraftig måte. Et restopplag av terrakotta-farget flis har også blitt gjenbrukt fra et tidligere prosjekt, for samme oppdragsgiver..

I menighetssalen ga den gode takhøyden muligheter for vertikal arealutnyttelse. Her ble den eksisterende scenen med oppbevaringsskuffer under, videreført i form av et forsterket dekke med kontor og støttearealer over. Den nye løsningen ga rom for fleksibel bruk av menighetssalen med nye, optimaliserte skuffer til bord, stoler og mobile sceneelementer under dekket, og god utsikt fra kontorplassen over. I inngangshallen ble det også anlagt et kontor og en spesialdesignet garderobeløsning i samme materialitet som de originale dørene.

Vi bisto gjennom hele prosessen fra konsept- og møbleringsforslag i 2020 til ferdigstillelse i mars 2021, med rolle som prosjektleder.

 

Tiltakshaver: Kirkelig fellesråd i Bærum og Høvik menighet
Adresse: Sandviksveien
Størrelse: 243 m²
Status: ferdigstilt

Category

int. ark., Kontor