Meinich | C.J. Hansens vei, Lillestrøm
22509
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22509,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_transparency,vertical_menu_transparency_on,content_with_no_min_height,select-theme-ver-2.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

C.J. Hansens vei, Lillestrøm

Vi har utarbeidet en ny dagligvarebutikk med underliggende parkeringskjeller ved siden av Åråsen stadion i Lillestrøm. I dette prosjektet har det vært et særlig fokus på funksjonalitet og arealeffektive løsninger for å klare å tegne en god og fremtidsrettet butikk innenfor en arealbegrensing på 1500 m2.

 

Det nye bygningsvolumet blir plassert i kant med eksisterende p-hus. Dette gjøres for å beholde eksisterende innkjøring og for å gi en åpen og mer oversiktlig situasjon ved butikkens inngangsparti. Bygget er tilpasset omgivelsene og volumet to-deles i takkonstruksjonen for at butikken skal oppleves mindre ruvende. Hver del skråstilles motsatt av hverandre. Takflaten trekkes ned ved inngangspartiet og danner dermed en avdempet inngangssituasjon, det samme gjøres ved vareleveringen. I motsatt ende trekkes taket opp som dermed gir plass til å skjule nødvendig tekniske installasjoner. Stedvis trekkes fasadelivet inn under taket, her benyttes stående trepanel som gir en varm kontrast til platekledningen og som videre speiler småhusbebyggelsen på nordsiden av tomten. Platekledningen holdes lys for å harmonere med Åråsen stadion. Prosjektets volum og materialvalg gir en ren og minimalistisk estetikk.

 

Tiltakshaver: INVEX VERDIFORVALTNING AS

Adresse: C. J. Hansens vei, Lillestrøm

Størrelse: 1500 m²

Status:

Category

ark, Forretning