C.J. Hansens vei, Lillestrøm

 

Tiltakshaver: Invex Verdiforvaltning AS

Adresse: C. J. Hansens vei, Lillestrøm

Størrelse: 1500 m²

Status: Ferdigstilt i oktober 2019

Fotograf: Finn Ståle Felberg

 

Vi har utarbeidet en ny dagligvarebutikk med underliggende parkeringskjeller ved siden av Åråsen stadion i Lillestrøm. I dette prosjektet har det vært et særlig fokus på funksjonalitet og arealeffektive løsninger for å klare å tegne en god og fremtidsrettet butikk innenfor en arealbegrensing på 1500 m².

Bygget er tilpasset omgivelsene og volumet to-deles i takkonstruksjonen for at butikken skal oppleves mindre ruvende. Hver del skråstilles motsatt av hverandre. Takflaten trekkes ned ved inngangspartiet og danner dermed en avdempet inngangssituasjon, det samme gjøres ved vareleveringen. I motsatt ende trekkes taket opp som dermed gir plass til å skjule nødvendig tekniske installasjoner. Det nye bygningsvolumet blir plassert i kant med eksisterende p-hus, dette gjøres for å beholde eksisterende innkjøring og for å gi en åpen og mer oversiktlig situasjon ved butikkens inngangsparti. Prosjektets volum og materialvalg gir en ren og minimalistisk estetikk.

 

 

Category

ark, Forretning