Bruket Gressvik

 

Tiltakshaver: Spg Bakke Bolig Gressvik AS
Adresse: Bruket 11, 1621 Gressvik
Størrelse:
150 boliger fordelt på 9 bygg, 13 800 m² BRA
Status:
Ferdigstilt, siste brukstillatelse januar 2021

 

Etter at denne fine tomten ved elvebredden skiftet eier, var Meinich Arkitekter AS så heldige å få oppgaven med å videreutvikle det som skulle bli Bruket Brygge. Tomten var ferdig regulert i 2013 av SG Arkitekter AS.

Vi har konkretisert og formgitt tankene fra reguleringen til konkrete bygg, delt de inn i leiligheter og løst planene i en rekke leilighetsvarianter. Resultatet ble variert med både store og små leiligheter, over ett eller to plan. Boligene har den kvalitet at de er i hovedsak sydvendt, og de fleste med både kontakt mot elven i øst, og aftensol i vest. Med referanse til historien for området, har det vært et poeng å skape et hyggelig og moderne trehusmiljø. Med en enhetlig identitet og palett, men allikevel variert og med individuelle trekk for hvert enkelt hus. Ingen av de er like, men det er allikevel ingen tvil om at de hører sammen. Studio Oslo Landskapsarkitekter har formet utearealene, og utviklet gangveier, plasser og bryggepromenaden til fine steder å være.

Det har vært spesielt morsomt å arbeide med det som er blitt det særegne og signaturen for disse boligene; Gavlleilighetene over to plan, med skrå himlinger. Det er ikke hver dag vi får anledning til å skape gode og spennende tredimensjonale rom, med både lave og høye oppholdssoner og lysinnslipp i samme rom.

Boligprodusentenes forening kåret Bruket Brygge til “Årets leilighetsprosjekt 2021”.

 

 

Category

ark, Bolig proff